Stina Blackstenius höll sig framme vid flera tillfällen (Arkivbild)
Foto: Bildbyrån

Blackstenius fyramålsskytt mot värdnationen

I den andra gruppspelsmatchen av U20-VM ställdes Sverige mot värdnationen Papua Nya Guinea. Trots seger med klara 6-0 är eftersmaken att effektiviteten var alldeles för låg.
– Inför matchen pratade vi inget om att göra tio mål, förklarar Förbundskapten Anneli Andersen. Huvudsyftet var att vinna matchen och det uppfyllde vi. 


Efter att Nordkorea besegrat Brasilien i den andra matchen i gruppen och Brasilien i första omgången besgreat Papua Nya Guinea med 9-0, så var läget att Sverige behövde vinna med 10-0 för att ta över andraplatsen i gruppen. Därmed skulle det räcka med oavgjort mot Brasilien i den sista gruppspelsmatchen, men nu måste Sverige vinna för att avancera till kvartsfinal i U20-VM.

Att vara besviken efter 6-0 är inte särskilt vanligt. Men ser vi till fyramålsskytten Stina Blackstenius så hade hon själv kunnat göra tio mål i matchen. Utöver de fyra Blackstenius levererar i matchen notererar vi två ramträffar från hennes fötter, samt flertalet klara lägen som antingen avstyrdes av målvakten eller gick utanför målramen. 

– Man gör inte mål på beställning, det krävs fokusering genom hela matchen och när man är taktiskt överlägsen blir det lätt att man använder för många touch på bollen, säger Anneli Andersen. 

2-0 i halvtid var i underkant och hemmanationen fick energi in i andra halvlek. Men, efter att ha försvarat genomgående i matchen tröttande tillslut Papua Nya Guineas spelare och Sverige kunde springa ifrån till klara 6-0. Nämnda Blackstenius stod för de fyra första målen, sedan fyllde Anna Anvegård och Johanna Rytting Kaneryd på med varsitt mål. 

Sista gruppspelsmatchen spelas på söndag 20 november. Avspark 10.00 svensk tid mot Brasilien.

– Brasilien blir en häftig utmaning. De är tekniska och har några riktiga aviga spelare, men samtidigt är det här brasilianska laget lite mer fysiska och rakare i sitt spel än vad vi är vana vid, säger Andersen.  

Fakta U20-VM
Sverige - Papua Nya Guinea
6-0 (2-0)
Målskyttar: Stina Blackstenius (4), Johanna Rytting Kaneryd, Anna Anvegård
Varningar: Sverige: Amanda Persson
Bollinnehav: 61-39
Avslut: 27-8
Avslut på mål: 11-3

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev