En besviken Michel Montera lämnar planen
Foto: Peter Appelquist

BP tappade initiativet mot Malmö "Vi blir för avslappande"

Skandinaviska Mästerskapens målrikaste match spelades under söndag. BP såg ut att gå mot en säker seger, men Malmö vände på en kvart i andra. - Vi kanske blev för avslappnade, säger en av BPs målskyttar, Michel Montero till Tipselit.se


BP satte högst fart i matchen och skapade två halvchanser redan under de första fem spelminuterna. När ledningsmålet kom efter knappa kvarten var ingen på läktaren som blev överraskad. Snabbt anfall och hårt inspel som tillslut landar hos Emilio Ycaza som ostört kan styra in bollen med pannan.

De sju mål som faller i matchen är samtliga vackra, men frågan är om inte Michel Monteros 2-0 för BP tar priset denna match. Volleyträffen direkt på hörna gick i en båge över MFF-målvakten och upp i bortre krysset.

- Jag var så hög på adrenalin, fattade knappt att jag skjutit när jag såg bollen gå in, berättar Montero. 

Halvtidsledning för BP med 2-1 efter sen reducering från Teddy Bergkvist. BP tog dock tag i spelet direkt i andra halvlek och snabb var ställningen ändrad till 3-1. Då hände något och BP faller tillbaka, kanske för att bevaka. Malmö får inspiration och när Oscar Brannefalk säger 2-3 är matchbilden helt förändrad. På knappa 15 minuter vänder MFF helt på ställningen och leder med 4-3.

- Jag vet inte riktigt vad som händer, det gick rätt snabbt där, förklarar Montero. Det blir lätt att de får mycket energi när de gör mål. Och så fortsatte det på, vi tappade mycket av orken. Det är mycket som händer där.

För BP var det andra förlusten av två möjliga i Skandinaviska Mästerskapen efter 0-1 mot FC Midtjylland i fredags. Sista gruppspelsmatchen spelas 25 november, då mot Vålerenga IF.

- Det är bättre motstånd än i vår serie i Stockholm. Det är bara kul med tuffare motstånd och jämnare matcher.

Söndagens matcher
Molde FK - Rosenborg BK 0-1
FC Midtjylland - Vålerenga IF 2-0
Malmö FF - IF Brommapojkarna 4-3
IF Elfsborg - Odense BK

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev