Foto: allsvenskan.se

De här kan vinna pris som årets nykomling

De nominerade till Allsvenskans Stora Pris är presenterade av Allsvenskan och C More. I kategorin årets nykomling hittar vi Alexander Isak, Jesper Karlsson och Michael Olunga som finalister.


De finns en hel del unga spelare som debuterat i Allsvenskan under säsongen. Två av dessa kommer direkt från Tipselit och kan nu utses till årets nykomling under Allsvenskans Stora Pris.

Alexander Isak skulle egentligen inlett säsongen med att spela Ligacupen och så småningom Gothia Cup Tipselit Trophy men när han fick spela, och dessutom gjorde mål i en match i Svenska Cupen, blev det i stället AIK:s a-lag och Allsvenskan för Isak. Under säsongen har Isak hunnit med att bli Allsvenskans yngste målskytt genom tiderna och hela fotbollsvärlden har varit på plats och scoutat honom. I höst blev Isak också uttagen till Sveriges U21-landslag. Totalt gjorde Isak tio mål på 24 matcher under säsongen.

Jesper Karlsson debuterade i Allsvenskan för Falkenberg i seriepremiären 2016 och har udner säsongen gjort sju mål på 26 matcher. Karlsson är även bofast i det svenska U19-landslaget och ryktas vara aktuell för en rad nationella och internationella klubbar.

Michael Olunga debuterade i Djurgården 2016 och har gjort tolv mål på 27 matcher. Olunga spelar även i Kenyas landslag.

Allsvenskans Stora Pris sänds på torsdag den 17 november Kl.20:30.22:00 i C More, TV12 och på allsvenskan.se

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev