Mästarna från Eskilstuna
Foto: Bildbyrån

Eskilstuna mästare i Svenska Spel F19

Eskilstuna United fick jubla på hemmaplan. Det blev seger i finalen mot Hovås-Billdal med 4-2 efter en spännande match med många chanser åt båda håll.  -  Det är härligt! Efter två förluster i två raka Gothia Cup-finaler är det mycket lättnad och glädje, säger tränare Lotta Hellenberg till Tipselit.se


Eskilstuna tog ledningen redan efter 40 sekunder. Varken publik eller tv-tittare, eller Hovås-Billdal-försvaret för den delen, hängde med när Emma Jansson satte 1-0 på volley.

2-0 efter 22 minuter sitter vackert när Sara Linnakallio kommer till avslut. Strax därefter har Hovås-Billdal ett skott i ribbans underkant, mål där och spänningen hade verkligen stigit. Eskilstuna har med sig 2-0 i halvtid och ser ut att gå mot en stabil finalseger.

Om det såg stabilt ut i första halvlek blev det desto mer nervöst i den andra halvleken.

- Hovås ska ha en eloge, de gav verkligen allt, berättar Lotta Hellenberg. Hade det varit en vanlig seriematch hade mina spelare nog agerat lite annorlunda, nu blev det nervöst.

Reduceringen kom efter dryga timmen spelad. 2-1 och det blir lite darrigt i det annars så stabila hemmalaget.

- Ja, det blev nervöst, stressat faktiskt. Det syntes på spelarna att det kom någon tanke där.

Men Eskilstuna replikerar direkt till 3-1 när Linnakallio frispelas och utökar ledningen med sitt andra mål för dagen. Det ska dock bli ytterligare nerver i finalen när Hovås-Billdal reducerar på nytt, nu bara med minuter kvar att spela. Laget får energi och flyttar fram positionerna för att få till en kvittering och därmed förlängning i finalen.

- Vi fiaxade det tillslut, en fantastisk omställning avgör, reflekterar Hellenberg.

På stopptid avgör Eskilstuna mitt i Hovås-jakten. En snabb kontring frispelar tillslut Elin Rombing som sätter 4-2 och skjuter hem guldet i Svenska Spel F19 till Eskilstuna United. 

- Jag tycker vi har kontroll genom matchen, men vi gör en bättre match i semifinalen. Men det viktiga idag var att vinna. Vi sa det innan matchen att vi skulle kriga.

Vintern tog under veckan och helgen ett rejält grepp om landet och det märktes även i finalen av Svenska Spel F19 på Tunavallen.

- Det var kallt, spelarna hade problem med låren och fötterna i paus. Det påverkade nog prestationen lite grann tillsammans med nerverna.

Nu väntar firande av SM-guld för F19 pch lilla silver för a-laget

- Vi ska ner på en restaurang i stan för att fira, en kul överraskning från styrelsen och sponsorer. Sen tränar vi på november ut och njuter av guldet på träningarna, avslutar Lotta Hellenberg. 

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev