Förbundskapten Claes Eriksson och Isac Lidberg, avgörare.
Foto: Bildbyrån

Hammarbyspelare avgjorde - Tredje raka för P18-landslaget

Sveriges P98/18-landslag är klart nästa runda i EM-kvalet efter gruppseger mot Seribien, Moldavien och Malta. Matchen mot Serbien blev dramatisk och avgjordes på tilläggstid när Isac Lidberg satte 3-2.
– Vi visar verkligen moralen att kunna vända fotbollsmatcher, säger Förbundskapten Claes Eriksson. Det är en enorm styrka och vi är jätteglada att ta nio poäng på tre matcher.


4-0, 1-0 och 3-2. Resultatraden för det svenska P18-landslaget är trevlig läsning och innebär att laget avancerar fram till Elite Round, det sista steget i kvalet till U19-EM i Georgien somamren 2017. Efter segrar mot Malta och Moldavien väntade under mådnagen den sista gruppspelsmatchen. Värdnationen Serbien bjöd på bra motstånd och tog även ledningen efter knappa halvtimmen.

Strax innan halvtid kvitterar Marcus Degerlund med en stenhård nick från nära håll.

– Vi gjorde en fantastisk första halvlek, både offensivt och defensivt, förklarar Förbundskapten Claes Eriksson. Kanske att vi skulle skapat fler klara målchanser.

Serbien återtar ledningen till 2-1 när Sverige agerar passivt i försvarsspelet och serberna väggar sig effektivt fram från mittlinjen fram till straffområdet där avslutet sitter i nättaket.

– Det är olyckliga situationer vi sätter oss i när vi inte är tillräckligt tajta, säger Eriksson. Dem utnyttjade det direkt. 

Underläge 2-1 och chansen att vinna gruppen var en bit bort. Fram kliver då Jesper Karlsson och Isac Lidberg. Kvitteringen till 2-2 sitter efter ett snabbt anfall där bollen landar hos Falkenberg-talangen Jesper Karlsson som, efter en liten felträff, får se bollen rulla in i mål. 

Oavgjort skulle räcka för att vinna gruppen, men Sverige fortsatte trumma på och gick för segern. Och seger blev det. 91 minuter på klockan, Sverige kommer runt på vänsterkanten, inlägget studsar upp framför Lidberg som vackert trycker upp bollen i det högra krysset. Jublet vet inga gränser och lagkamraterna samlas vid hörnflaggan för att fira avgörandet.

– Vi är väldigt nöjd men långt ifrån klara. Vi har mycket kvar att utveckla, samanfattar Claes Eriksson

Fakta EM-kval 
Serbien - Sverige
2-3 (1-1)
Målskyttar Sverige: Marcus Degerlund, Jesper Karlsson, Isac Lidberg

Nästa runda av EM-kvalet lottas 13 december.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev