Elfsborg stod upp bra, men förlorade mot Rosenborg

Jämn inledning på Skandinaviska Mästerskapen

Skandinaviska Mästerskapens första dag är till ända och vi kan konstatera att det var norrmännens dag. Tre segrar av tre möjliga för Rosenborg BK, Molde FK och Vålerenga IF.

Malmö FF - Vålerenga IF 1-3
Jämn match där första halvlek stod och vägde. Stark första kvart av andra halvlek tog Vålerenga fram till 3-0. Teddy Bergkvists reducering kom, men MFF kom inte närmare Vålerenga

Rosenborg BK - IF Elfsborg 3-1
Även här 0-0 i halvtid trots flertalet chanser, bland annat två frilägesräddningar av duktiga Elfsborgsmålvakten Tim Rönning. Elfsborg tar ledningen med 1-0, mitt i en stadig press fårn Rosenborg. Ledningen blev kortvarig när Rosenborgs forcering slog till på riktigt.

IF Brommapojkarna - FC Midtjylland 0-1
Välspelad match med ett tidigt ledningsmål för Midtjylland, för dagen lila-färgade fällde avgörandet. En välspelad match där BP mycket väl hade kunnat kvittera, dock utan de rätta marginalerna denna kalla fredag på Bravida Arena.

Molde FK - Odense BK 3-2
Dagens hetaste match hade exakt alla kryddor den objektive fotbollsälskaren vill ha. Stora känslor, utvisning, dribblingsräder, skott i kryss och vilda jubel. Svängig match där vi Molde såg ut att gå mot segern med 2-1. Med en man mindre kvitterar Odense efter en blixtsnabb kontring och jublet var stort. Molde-spelarna deppar inte länge alls och särskilt inte Siver Gussiås som tar fart från mittlinjen, driver bollen förbi samtliga i Odense och dunkar upp bollen i bortre krysset. Turneringens mål är nog redan spikat.

Skandinaviska Mästerskapen fortsätter på söndag med fyra nya matcher. Preliminära avsparkstider presenteras nedan:

10.45: Molde FK - Rosenborg BK
12.25: Vålerenga IF - FC Midtjylland
14.15: Malmö FF - IF Brommapojkarna
16.15: Odense BK - IF Elfsborg