Sebastian Sandlund (Arkivbild)
Foto: Bildbyrån

Talangen hyllades under Kvalvakan

Kvalmatchen till Division Ett mellan Karlbergs BK och IFK Luleå utvecklades till en viral succé under #kvalvaka. I centrum hamande bland annat Sebastian Sandlund, IFK Luleå, som hyllades av landslagets Ola Toivonen. - Självklart jättekul att se att han skrivit så på twitter, säger Sebastian Sandlund till Tipselit.se


Kvalmatchen skulle spelats på Stadshagens IP, men flyttades till Skytteholms IP på grund av det kraftiga snöfallet. Men när inte heller Skytteholm kunde röjas från snö i tid flyttades matchen till inomhushallen på Bosön. Så långt var allt okej, men avsparkstiden flyttades från 19.00 till 21.15. 

Då fastnade IFK Luleås buss på motorvägen - i fem timmar.

- Vi försökte hålla uppe stämningen i bussen, det var prio ett, berättar Sandlund när vi når honom "morgonen efter". Jag sov lite, är ju inte van att vara uppe så länge och sen spela match på det. Men vilade, gjorde vad vi kunde av situationen.

I takt med att timmarna gick växte intresset på Twitter under #kvalvaka. Fler och fler anslöt och klubbarna själva bidrog med klipp från spelarbussen (Luleå) och från den långa väntan i omklädningsrummet på Bosön, där de unga Karlberg-spelarna öppnade läxböckerna för att fördriva tiden.

Plötsligt anslöt även landslagsspelarna John Guidetti, Pontus Jansson och Oscar Wendt till församlingen som följde #kvalvaka och IFK Luleås färd mot match. Intresset sköt i höjden och i bussen steg temperaturen.

- Vi la märke till hashtaggen och garvade en del, blev ju också ett sätt att få tiden att gå, berättar Sandlund. Men när vi klev av planen efter matchen var det ju helt sjukt, vi hade ingen aning om att det hade blivit så stort.

Ja, stort blev det. Genom hela sändningen via ett pericope-konto, skött av tidigare Tipselit-talangen Brwa Pishdari, var det över 1000 tittare. I skrivande stund har reprisen av sändningen visats över 25000 gånger. På twitter trendade hashtagen genom natten.

Matchen då? Den slutade 2-2 efter en sen kvittering från Anton Andersson i IFK Luleå. En volleykanon, som med bättre kamera och annan vinkel hade kunnat nomineras till Årets Mål.

- Det var vackert, nästan lika vackert som mitt i sista omgången, skrattar Sandlund.

Det var nämligen just Sebastian Sandlund som sköt IFK Luleå till kvalmatchen och #kvalvaka. Laget var tvunget att vinna i sista omgången av Division Ett Norra för att inte hamna på degraderingsplats. 1-1 i 88:e minuten, fram kliver Sebastian Sandlund och sätter en volley rätt i krysset.

- Den känslan var ju obeskrivlig, man fattade inte vad man gjort. 

Nu väntar vila och rehabträning för spelarna i IFK Luleå. På söndag väntar returmötet för att hänga kvar i Division Ett Norra.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev