Christian Kouakou, IF Brommapojkarna, laddar för skott
Foto: Bildbyrån

U21-finalen visar att Stockholm är på gång

Folksam U21 står inför finalen 2016. Efter grundserie och slutspel är det dags att kora vinnaren och det står mellan IF Brommapojkarna och Hammarby IF. Avspark tisdag 1 november 18.00 på Grimsta IP.


Två stabila U19-lag som kryddas med A-lagsspelare. Båda lagens tränare skriver under på att det vad vi kommer att få se i finalen.

- Både vi och Hammarby har gjort fina säsonger även i U19, säger Dali Savic, tränare för BPs U21. Vi och Hammarby var bäst i norra serien. Vi i BP vann flest matcher, gjorde mest mål och släppte in minst antal. Synd att vi förlorade mot Malmö i semin. 

Patrik Hansson, ansvarig tränare för Hammarbys U21 fyller i

- Vi har sett en positiv utveckling. Spelarna från a-laget har bidragit mycket när de kommit ner. Vi har pratat om vikten att ta jobbet i varje match. De äldre får vara med och lära de yngre och vi har sett att juniorerna har blivit mer seniora under säsongen.

Hammarby U17

Hammarby vann i helgen U17-turneringen. Får vi se spelare därifrån? Foto: Bildbyrån

Vägen till finalen har inte varit spikrak för något av lagen. BP, som spelar i Division Ett Norra, fick platsen i Folksam U21 Superettan Norra efter att Östersunds FK tackat nej till platsen. BP tog chansen och vann elva raka matcher i grundserien och säkrade därmed plats i A-slutspelet. Gruppspelet med IFK Norrköping, Malmö FF och IF Elfsborg blev högdramatiskt och avgjordes i sista omgången.

- Jag var helt övertygad om att Elfsborg och Norrköping skulle kryssa och att vi sen åker ner och spöar Malmö, jag var helt övertygad om det, förklarar Dali Savic för Tipselit.se. Den beslutsamheten och det jobbet vi har lagt ner ger en belöning. Nu har vi fått belöningen, att få spela final mot ett Hammarby som kommer med ett starkt lag och mycket publik. 

För Hammarby finns inga elva raka segrar att prata om, men slutspelsplatsen säkrades med god marginal i kamp med IFK Norrköping och Djurgårdens IF. I gruppspelet var det jämna matcher, men gruppsegern säkrades med god marginal efter matcher mot Halmstads BK, Kalmar FF och Djurgården.

- U21-serien för våran del har det varit bra matcher, både Norrköping och Djurgården hade bra lag och gav oss bra matcher, berättar Patrik Hansson. Otroligt positiva matcher. Kalmar hade också ett bra lag i U21. Det var bra matcher för oss att få och för utvecklingen av våra spelare. Även våra a-lagsspelare har varit motiverade när de sett vilket bra motstånd det faktiskt varit under året.

Nu väntar finalen och BP kan njuta av hemmaplan, medan Hammarby får hoppas att supportrarna sluter upp och tar tunnelbanan till Grimsta.

- Jätteroligt att få spela en U21-final på hemmaplan. Det är en titel, den är tv-sänd. Det är bra för hela föreningen att spela den här finalen, berättar Dali Savic. Vi är starka på hemmaplan och jag tror vi har goda möjligheter att skrälla. Jag tycker att Hammarby är favoriter, men vi har goda chanser.

Favoritskapet läggs på Hammarby, enligt Savic, något som Patrik Hansson kan förstå.

- Det är klart att vi är ett allsvenskt lag och de spelar i Division Ett. Men U19 är stommen och där vann BP serien så jag tror det blir en jämn match och BP har en bra ungdomsverksamhet. Det lag som får ut maximalt av det man vill kommer vinna. Det handlar om att vara hundra procent skärpta, då kan vi vinna. 

Fakta:
Folksam U21 – Final
IF Brommapojkarna – Hammarby IF
tisdag 1 november 18.00
Grimsta IP
Matchen sänds via CMore.se

U21-vinnare 2015

Förra året vann ett annat Stockholmslag, Djurgårdens IF, efter seger mot IFK Norrköping i finalen. Foto: Bildbyrån

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev