I veckan genomfärdes den årliga SEF-konferensen i Halmstad. På plats fanns representater från SEF-klubbarna samt fyra representanter från Premier League. Tillsammans diskuterade man hur ett utökat samarbete kan se ut.
Foto: Bildbyrån
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev

SEF etablerar samarbete
med Premier League

Under den nyss avslutade SEF-konferensen i Halmstad fanns en hel del intressant att diskutera. Dessutom fick man celebert besök av inte mindre än fyra representanter från Premier League.


... finalplatsen i EM-slutspelet för 17-årslandslaget tidigare i sommar visar att svensk talangutveckling håller internationell toppklass Stefan Lundin

- Det var ett väldigt uppskattat inslag, och det är förstås ett glädjande styrkebesked för svensk talangutveckling att Premier League vill samarbeta och spela mer matcher mot lag från våra akademier, konstaterar SEF:s sportdirektör Stefan Lundin.

En ny nationell P15-16-årsserie för att minska tappet av 16-åringar och gapet upp till 17-årsverksamheten, och en fortsatt utveckling av uppskattade Powerade Cup var några av de ämnen som avhandlades när 28 representanter från de 32 SEF-klubbarna satt ner för att tillsammans säkra svensk fotbolls fortsatta utveckling.

Konferensens höjdpunkt blev tisdagseftermiddagens och onsdagens besök av Neil Saunders, match program manager, och Terry Wesley, senior support program manager,  från Premier Leagues centrala organisation, samt Dean Ratridge och Matthew Crocker, som jobbar inom Tottenham respektive Southamptons akademier.

- Det var otroligt lärorikt och spännande att få ta del av hur de jobbar,  och vi hade en konstruktiv diskussion om hur vårt framtida samarbete ska se ut.

- Framför allt handlar det om att spela fler matcher mot varandra. Våra bästa akademilag håller väldigt hög kvalitet, och finalplatsen i EM-slutspelet för 17-årslandslaget tidigare i sommar visar att svensk talangutveckling håller internationell toppklass, förklarar Stefan Lundin.

Ett tydligt tecken på att Premier league-klubbarnas intresse av ett utökat samarbete är genuint manifesteras i kommande Gothia Tipselit Trophy där Everton deltar med sitt akademilag.

- Det är frukten av mitt samarbetet med Dean Saunders, och visar att Premier League inte bara är ute efter att värva våra talanger, utan vill etablera ett samarbete kring 15-21-åringar, det vill säga precis det även vi vill göra.

blog comments powered by Disqus