Alexander Kacaniklic har slagit igenom med fart i landslaget och snabbt blivit en utmärkt medspelare till  Zlatan Ibrahimovic i det offensiva arbetet.
Foto: Bildbyrån

Alex - en klockren urkraft med Zlatan

Med supertalangen Alexander Kacaniklic intåg har svenska landslagets vänsterkant fått ny fart.
I radarsamarbete med Zlatan Ibrahimovic står han för det mesta och bästa i offensiv väg.
I måndags avgjorde han mot Makedonien, i dag stundar livsviktig VM-kvalrysare mot Österrike. 


Näst fotbollsfenomenet Zlatan Ibrahimovic är Alexander Kacaniklic svensk fotbolls mest intressanta spelare på herrsidan. Blott nio månader efter sin A-landslagsdebut har 21-åringen från Åstorp med sina kvicka fötter, precisa instick och behärskade avslut gett den svenska offensiven nytt liv.

– Det känns hur bra som helst just nu, och jag trivs väldigt bra i landslaget. Jag vill vara inblandad i allt som händer på planen. Det är så jag fungerar, säger Alexander Kacaniklic som om det vore en självklarhet för varje fotbollsspelare.

En tränares dröm, och den unge Alexander visade tidigt att han hade något extra. Han växte upp i Nyvång, Åstorp, ett par mil norr om Helsingborg och fotbollsfostrades i Nyvångs GIF och Åstorps FF.

– När man var liten spelade man ju bara och hade kul. Sedan värvade HIF storebrorsan, och jag fick flytta med. Jag tror att jag var tio eller elva år, och det var där allvaret började. Det är det sätt den klubben är på.

Det blev fyra år i HIF innan giganten Liverpool värvade den 15-årige supertalangen.
– Klart att jag tänkte efter ordentligt innan jag bestämde mig. En stor anledning till att jag tog steget var att min familj flyttade med mig, så omställningen blev inte så stor. Känner man sig redo och får chansen att gå till en storklubb tycker jag att man ska ta den.

I Liverpool fick Alexander under fem års tid lära sig att hantera framgångar och motgångar, nedkokat i citatet: ”Hard work will always beat talent unless talent works hard”.

– Oavsett hur stor talang man har så handlar det om att jobba hårt varje dag. Jag vill alltid vara bäst och göra flest mål, vare sig det är träning eller match, och den inställningen tror jag har stor del i min framgång.

Han tillhör i dagsläget Fulham, men det ryktas om att han inom kort kommer att skriva på för någon av de stora Premier League-klubbarna.
I landslaget är han självskriven och samspelet med Zlatan Ibrahimovic har redan resulterat i ett par mål, några assist och en radda giftiga chanser.

– Jag och Zlatan är ju helt olika i vår spelstil, men vi funkar bra ihop. Man växer som spelare av att spela med honom och han delar hela tiden med sig av sina erfarenheter. Det är många bra grejer man kan lära sig av Zlatan.

Om det räcker ända till VM återstår att se. Ett stort kliv tas förhoppningsvis redan på fredagskvällen borta mot Österrike.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev