Charlotte Rohlin är en av damallsvenskans mest rutinerade spelare. Men inte för gammal för att lära - hon säger att de unga talangerna ger henne massor av energi.
Foto: Bildbyrån

Rutinerade Rohlin jagas av juniorerna

Bättre förebild än Linköping FC:s lagkapten Charlotte Rohlin finns inte. 
Hon är ödmjuk, lojal, smart, målmedveten och en sjuhelsikes fotbollsspelare. 
– Det är kul och inspirerande att se spelare som verkligen jagar skiten ur sig på träning för att ta en plats i laget och hela tiden utvecklas. Det ger mycket energi till truppen, säger hon.  


Charlotte Rohlin fick sin fotbollsfostran i Linköpingsklubben BK Kenty, som sedan gick upp i Linköpings FC, där hon fortfarande spelar.
Med strax under två hundra allsvenska matcher och drygt 50 landskamper är hon en av de mest rutinerade nu aktiva spelarna inom svensk damfotboll.

Det senaste året har hon rehabiliterat sig från en korsbandsskada och jobbat som ambassadör för sin hemstad inför stundande EM-slutspel.
I årets brandskattade LFC med inte mindre än elva spelare i truppen födda på 90-talet, den yngsta 1996, är hennes roll på planen fundamental för laget.

– Jag tänker faktiskt inte så mycket på det där, men det är klart att man försöker hjälpa de yngre spelarna lite extra genom att kommunicera med dem på planen så att de kommer rätt in i situationerna.
Även om laget är ungt och oerfaret så betonar hon vikten av att alla gör sitt jobb.

– Vi har pratat väldigt mycket om att det inte spelar någon roll hur mycket erfarenhet man har, är man med på planen så måste man bidra. Man kan inte bara förlita sig på oss äldre, utan man måste kliva fram, och se det som en positiv utmaning. De yngre får ta ett större ansvar hos oss än vad de kanske hade fått göra i ett annat lag.

Charlotte, 32 år, menar rentav att de yngre talangerna i truppen har en viktig del i att hon och rutinerade landslagskollegan Nilla Fischer, 29 år, fortsätter att förbättra sig.
– De är unga, hungriga och vill framåt i sin utveckling hela tiden. Man ser på dem att de är målmedvetna och har den där ettriga hungern, som kanske har mattats lite hos mig och Nilla. Det är kul och inspirerande att se spelare som verkligen jagar skiten ur sig på träning för att ta en plats i laget och hela tiden utvecklas. Det ger mycket mer energi till truppen att ha en sån spelare än någon som är given på sin position.

Av både ekonomiska och taktiska skäl har LFC värvat unga spelare från regionen och talanger som inte riktigt lyckats ta en ordinarie plats i andra klubbar.
– Hos oss kommer många av de yngre att få mycket speltid och det lockar förstås. Jag är övertygad om att vi kommer att överraska många lag redan i år, men vi får nog räkna med att vänta i ett par säsonger innan vi kan vara med i toppstriden på allvar igen.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev