Filip Helander, Månadens Tipselitspelare i april prisas innan avspark mot IFK Norrköping. Just nu spelar han i en av allsvenskans yngsta trupper i ett av Sveriges bästa lag, som har en av landets bästa fotbollsakademier - matchen mot Norrköping slutade 1-1.  

Foto: Bildbyrån

Grattis Filip - Månadens Tipselitspelare!

Filip Helander, 20-årigt mittlås i Malmö FF är Månadens Tipselitspelare för april.
- Jätteinspirerande, det finns många unga spelare i Allsvenskan som är bra just nu. En bra bekräftelse på att jag jobbar på rätt sätt, säger han.
Tro det, laget är obesegrat efter sex allsvenska omgångar.


Filip Helander minns sin allsvenska debut 2011. Under en matchintensiv period tvingades Malmö FF rotera många spelare – och Filip fick chansen.
- Mot Syrianska och vi vann med 1-0. Jag gjorde faktiskt en ganska lyckat debut, minns den talangfulle mittbacken.

I fjol spelade han de elva avslutande matcherna – i år har han fått sitt riktiga genombrott i Allsvenskan. Malmö FF har vunnit fyra och spelat två oavgjorda i seriestarten och Filip har varit en bjässe i backlinjen.
Tillsammans med Pontus Jansson kan han vara allsvenskans starkaste lås.
Han har hyllats med plus och stjärnor i tidningar och tränaren Rickard Norling sa ”grandios” efter den snöpliga kryssmatchen mot Göteborg.

- Det känns väldigt bra, inte bara att vi är obesegrade utan även att vi har fått igång ett bra spel. Det kan bli riktigt bra det här, säger den Helander.
Han är vänsterfotad, beskrivs som defensivt skicklig, bra på huvudet, stark och följsam och brytningssäker.
- Vi tror väldigt mycket på Filip, har varit i vår skola många år och har tagit en lagom lång väg in i allsvenskan, säger förre tipselittränaren Patrick Winqvist.

Han kom till Malmö FF som 15-åring från Husie och har nu ett A-lagskontrakt till 2015. Han har gjort fyra U21-landskamper och hoppas på fler. På sätt och vis lever han sin fotbollsdröm:
- Jo det gör jag, det här drömde man om som liten. Det här är ett mål på vägen, säger Helander och verkar inte ha ett dugg bråttom ut i proffsvärlden.
- Nej, det är inte så intressant just nu, säger han.

Det är inte svårt att förstå hans inställning – just nu spelar han i en av allsvenskans yngsta trupper i ett av Sveriges bästa lag, som har en av landets bästa fotbollsakademier.
Bara fem spelare i A-truppen är inte 90-talister.
- Men många är ändå rutinerade, bland annat från landslagsspel i U21, säger Helander. Och de lite äldre spelarna är bra på att hjälpa de som är lite yngre, det är bra stämning i laget.

Priset för Månadens Tipselitspelare är 13 000 kronor som tillfaller Malmö FF:s ungdomsverksamhet, samt en vacker glastavla till Filip Helander. Priset delades ut den 3 maj i samband med Malmös hemmamatch mot IFK Norrköping.

Juryns motivering: Filip är en egen produkt fostrad i Malmö FF:s ungdomsverksamhet. Han är en mycket skicklig och brytsäker försvarsspelare med briljant speluppfattning och starkt huvudspel. Hans starka fysik gör att han klarar sig utmärkt på såväl nationell- som internationell nivå.

I juryn: Stefan Lundin, sportdirektör SEF, Ola Rydén Elitevenemangsansvarig SEF, Henrik Modén, Stefan Österberg och Erik Kotschack, Svenska Spel.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev