Innan Christoffer Nyman kom upp i A-laget spelade han tre år i Tipselit under ledning av Sören Cratz, allsvensk guldtränare för Hammarby IF 2001.
Foto: Bildbyrån

Månadens Tipselitspelare
Nyman sätter sina chanser

Månadens Tipselitspelare är poängmaskinen Christoffer Nyman. Under september månad har han fortsatt gå från klarhet till klarhet. Uttagen i U21-landslaget och tvåa i IFK Norrköpings interna skytteliga talar sitt tydliga språk.


– Tack, vad kul! Att få det här priset gör min septembermånad ännu bättre, är hans spontana kommentar till utmärkelsen.
Christoffer Nyman är 19 år (fyller 20 år den 5 oktober), men har redan varit med om mer än många fotbollspelare drömmer om att få uppleva under sin karriär.

Det började med att han som 17-åring sparkade upp sin moderklubb i Allsvenskan, på övertid. Det gjorde honom till fansens gunstling.
Efter ett skadefyllt 2011 har Christoffer i allra högsta grad bidragit till att den klassiska östgötaklubben återigen blivit ett stabilt allsvenskt lag. På 24 matcher, 11 från start, och 13 inhopp har han svarat för 6 mål och 4 målgivande passningar.
Förklaringen till lyftet stavas träning. Hård träning.

– Jag känner att jag blivit bättre både fysiskt och psykiskt. Tidigare var jag mycket skadad, men i år har jag kört väldigt mycket skadeförebyggande träning för att slippa det. Och det har gett resultat. Får man vara hel, får man spela, och då får man ett helt annat flyt än om man går skadad till och från.

Innan Christoffer kom upp i A-laget spelade han tre år i Tipselit, under en viss Sören Cratz, allsvensk guldtränare för Hammarby IF 2001.
– När han kom in som tränare blev det en helt annan träningsmiljö. Han satte press på oss, och det gillar man som spelare. Sören hjälpte mig verkligen att ta steget upp i A-laget och förberedde mig på vad som väntade.

Även om han suttit en del på bänken är Christoffer nöjd med den speltid han fått.
– Jag har jobbat riktigt hårt på att fila bort mina svagheter och förbättra det jag redan var bra på. Jag har fått Jannes (Andersson) förtroende, och när jag fått lägen har jag satt dem.

Du blev uttagen till U21-landslaget inför den avgörande matchen mot Ukraina. Hur var det?
– Även om jag inte fick spela så var det mäktigt, och ett tecken på att det gått ganska bra för mig. Det vore förstås väldigt kul att bli uttagen till play off-matcherna mot Italien.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev