Melker Hallberg i Kalmar FF har gått från klarhet till klarhet, och från småvilsen inhoppare till matchavgörande mittfältsmotor. I juni månad var han sensationellt bra, och tilldelas därför priset Månadens Tipselitspelare på 13 000 kronor.
Foto: Bildbyrån

Melker Hallberg är
Månadens Tipselitspelare!

Månadens Tipselitspelare i juni är Melker Hallberg. Trots endast 17 år fyllda har han tagit en ordinarie plats på Kalmar FF:s innermittfält och både avgjort smålandsderby och räddat poäng med två sagolika fullträffar.
– Det finns inga gränser för hur bra han kan bli, konstaterar Melkers fotbollsmentor Jens Nilsson, Tipselitansvarig i Kalmar FF.


Lägg namnet Melker Hallberg på minnet.

Blott 13 år gammal var han målspottare i Möre BK:s A-lag i division V, och i samband med att han blev uttagen till Smålandslaget kontaktades han av tränarlegendaren Kjell Nyberg i Kalmar FF.
– Han frågade om jag hade lust att komma och träna med Kalmar FF:s Tipselitgrupp, och det hade jag förstås. Det var coolt att spela A-lagsfotboll som 13-åring, men jag kände att jag hade en hel del kvar att lära, och att Kalmar FF var ett perfekt ställe för mig.

Bara två mil från föräldrahemmets trygghet och med Jens Nilsson som ledsagare började förädligen av Melker Hallbergs talang.
– Han var en energisk, ganska kalvig ung man som ville väldigt mycket med sin fotboll, men där delarna inte riktigt hängde ihop. Det är ett omfattande arbete med varje talang, för Melkers del handlade det först och främst om att balansera hans löpförmåga och förbättra hans bollkontroll, minns Jens Nilsson.

Han understryker även Melkers förmåga att ta till sig kritik och hungern att hela tiden förbättra sig.
– Jag var två år i Tipselit och lirade. Det blev direkt mycket seriösare, och om man vill bli fotbollsspelare är det ju så det är. Jens har lärt mig det mesta om vad fotboll på elitnivå handlar om, alla tekniska grejer, inställning och sånt, förklarar Melker.

Efter bara två år i Tipselit debuterade Melker med ett halvdarrigt inhopp borta mot Malmö FF i april 2012. På ett år under Nanne Bergstrands ledning har supertalangen vuxit och utvecklats från löpstark ytter till bollsäker, bekväm och målfarlig innermittfältare.
– Han läser situationerna, har skaffat sig bra blick för spelet och tappar väldigt lite boll, dessutom har han ett vasst skott. Det jag vill se att han förbättrar är huvudspelet i motståndarens straffområde, säger Jens Nilsson.

Melker förklarar sin kometartade utveckling sedan debuten med rutin, dedikation och förtroende.
– Jag har blivit ett år äldre, och jag körde mycket extra styrka i vintras för att bli starkare i närkampsspelet. Och när man får förtroende att spela från start vågar man utmana och köra sitt spel. Man får en självförtrendeboost.

Nu kryddar vi den ytterligare med utnämningen till Månadens Tipselitspelare.
– Det är förstås jättekul! Kalmar FF och Tipselit har betytt väldigt mycket för mig, så det är kul att kunna betala tillbaka åtminstone litegrann, avslutar Melker Hallberg.

Priset för Månadens Tipselitspelare är 13 000 kronor som tillfaller Kalmar FF:s ungdomsverksamhet, samt en vacker glastavla till Melker Hallberg. Priset delas ut den 27 juli i samband med Kalmars hemmamatch mot IF Brommapojkarna.

Juryns motivering: Melker är trots sina blott 17 år en av Allsvenskans mest intressanta innermittfältare, och en utmärkt företrädare för Tipselitprojektet. En tvåvägsspelare i klassisk tappning som är med och producerar framåt. Hans fullträffar mot Östers IF och IFK Norrköping är båda kanditader till årets mål.

I juryn: Stefan Lundin, sportdirektör SEF, Erik Kotschack och Henrik Modéen, Svenska Spel.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev