"Samba-Nicke" Eliasson blev juryns val som Månadens Tipselitspelare för september. Assistkung i Superettans bästa lag och uttagen i förbundskapten Tomas Turessons EM-kvaltrupp är några av supertalangens framgångar.
Foto: Bildbyrån

Niclas är Månadens Tipselitspelare

Han toppar Superettan och leder seriens assistliga.
Närmast på programmet - EM-kval med P18-landslaget.
Falkenbergs Niclas Eliasson imponerar på alla plan och är juryns val som Månadens Tipselitspelare för september.


Falkenbergs FF:s jättetalang, 18-årige Niclas Eliasson, har i år tagit ett tydligt kliv in i startelvan och blivit en självklar spelare för Hans Eklunds seriesuveräner.
Månadens Tipselitspelare får 13 000 kronor som går till Falkenbergs ungdomssatsning, samt en läcker glastavla till Niclas.

- Tack, det är många bra spelare som fått det här priset tidigare, säger Niclas. Det är alltid roligt att få ett erkännande.
Niclas Eliassons erkännande finns på pränt även på annat håll. Kolla här:

- Han har under säsongen spelat en viktig roll i Falkenbergs position som serieledare. Inträffar inget mysko kommer laget avancera till Allsvenskan.
- Han leder Superettans assistliga.
- Han ingår i förbundskapten Tomas Turessons P18-trupp som precis ska in i ett EM-kval.

- Det har gått riktigt bra i år. Det började bra i Svenska Cupen sen har det flutit på. Ska jag vara ärlig hade jag inte trott det skulle gå så här lätt.
Han har grejat det erkänt svåra steget från junior- till seniorspel med glans.
- Jag har bara gått in och spelat mitt spel…och det har gått bra, säger han.

Förklaringen till Falkenbergs förvandling från krislag till succélag är många. Men en viktig orsak till föreningen framgångar är tränaren Hans Eklund och den harmoniska stämning som råder.
Niclas Eliasson har mått bra av tryggheten.

- Han är en väldigt målmedveten kille som lägger ner oerhört mycket tid på sin fotboll. Tränar hårt och brinner verkligen för att utvecklas, säger Falkenbergs tipselittränare Anders Jensen.
Niclas Eliassons träningsflit är så intensiv att ledarna i föreningen får balansera honom.
- Jo, ibland får vi be honom hålla igen, haha. Men Niclas är en väldigt bra förebild för de andra unga killarna, säger Jensen.

Niclas Eliasson har dragit till sig uppmärksamhet från allsvenskan och utländska proffsklubbar. En angenäm situation han låter agenten hantera – men givetvis tänker han på framtiden.
- Jag fokuserar på mitt spel i Falkenberg och avslutningen på serien nu. Men det är klart att jag tänker på vad som ska hända sen, säger han.

Priset på 13 000 kronor tilldelas Falkenberg FF:s ungdomsavdelning och delas ut vid laget nästa hemmamatch mot Varberg den 19 oktober.

Juryns motivering: Niclas Eliasson leder assistligan i seriens bästa lag och har tagit en självklar plats i startelvan. Han är en man för landslaget i det kommande EM-kvalet. Hans härliga målmedvetna satsning på sporten han älskar är ett föredöme för alla talangfulla spelare i landet. ”Samba-Nicke” är en dröm för vilken tränare som helst.

Juryn består av Erik Kotschack och Henrik Modén Svenska Spel, Stefan Lundin och Ola Rydén SEF.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev