Snabb i tanke och fötter med en enastående speluppfattning - IFK Göteborgs unge anfallare Sam Larsson är juryns val för Månadens Tipselitspelare i maj.
Foto: Bildbyrån

Sam Larsson Månadens Tipselitspelare

IFK Göteborgs kvickfotade och snabbtänkte anfallare Sam Larsson, 20 år är Månadens Tipselitspelare i maj.
Inte bara får han publiken att kippa efter andan med sina bollkonster – nu har han även utvecklat sitt försvarsarbete.
- Han är oerhört skicklig i sin spelförståelse och speluppfattning, han är en av de bästa jag haft under mina 30 år i klubben, säger tipselittränaren Eijlert Björkman.


Sam Larsson har sedan december 2011 tillhört IFK Göteborgs A-trupp. Sommaren 2012 skrev han A-lagskontrakt.
I år har han spelat samtliga allsvenska matcher från start.
- Han har utvecklat att ta konsekvenserna att sitt utmanande spel. Alltså att sekundsnabbt sätt press om han blir av med bollen, säger Björkman.

Sam Larsson har en publikfriande spelstil där hans starka teknik, snabba fötter och kvicka tanke ofta bjuder publiken, och motståndarna, på överraskande lösningar. Han har en stor utvecklingspotential enligt Eijlert Björkman:
- Han är nu i skedet där det troligen avslöjas hur stark han är mentalt. Kan han lyfta sig nu kan han bli riktigt, riktigt bra. Sam är en tjurskalle, så jag tror han fixar det.

Det Björkman syftar på är att Larsson efter en lång framgångsvåg de senaste matcherna blivit utbytt – men han verkar ta det på rätt sätt:
- Dagen efter cupfinalen, som vi vann, men där han blev utbytt, var han här uppe och tränare själv. Är han inte nöjd med sin egen insats gör han något åt saken.

Priset för Månadens Tipselitspelare är 13 000 kronor som tillfaller IFK Göteborgs ungdomsverksamhet, samt en vacker glastavla till Sam Larsson. Priset delas ut den 17 juni i samband med Göteborgs hemmamatch mot Djurgårdens IF.

Juryns motivering: Sam har i år tagit en ordinarie plats i IFK Göteborg A-lag. Han har fått mycket speltid och krönte en mycket lyckad vårssäsong med att vinna Svenska Cupen och bli uttagen i U-21 landslaget.

I juryn: Stefan Lundin, sportdirektör SEF, Ola Rydén Elitevenemangsansvarig SEF, Erik Kotschack och Henrik Modéen, Svenska Spel.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev