Simon Gustafsson, 18 år, har gjort tydliga avtryck sedan han första gången satte sin fot på Hisingen i januari. Nu startspelare i BK Häcken och Månadens Tipselitspelare i juli.
Foto: Bildbyrån

Simon vald till Månadens Tipselitspelare

Simon Gustafsson skulle spela fotboll åtta dagar i veckan om det vore möjligt.
Han får nöja sig med att vara Månadens Tipselitspelare i juli.
- Det är jättekul att få det här priset, känns som en fin bekräftelse, säger Häckens 18-årige talang.


Fässbergs IF-fostrade Simon Gustafson har inte ödslat tid sedan han i januari i år första gången steg in på Rambergsvallen på Hisingen. Tipselittränaren Teddy Olausson fick ganska snabbt se den spelsmarte mittfältaren lyftas upp i A-lagets träningstrupp.
- Jag såg att han var en intelligent spelare som uppfattar situationer snabbt och sånt som händer runt omkring honom på planen, säger Peter Gerhardsson.

Simon själv säger:
- Det var en ganska stor omställning från division II. Men jag fick hjälp av alla och kom in i gänget och trivdes direkt.
Tryggheten gav självförtroende som gav inspiration - och redan i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg blev han inbytt och fick känna på hetluften.
- Jag var faktiskt inte ett dugg nervös, mest motiverad och sugen, säger han.

Han gjorde under våren inhopp i samtliga matcher (utom mot Öster), spelade bra och imponerade på tränare Gerhardsson som 8 maj gav honom förtroende att spela sin första match från start, hemma mot Gefle.
- Det har gått bättre än jag trodde, säger Simon. Jag förväntade mig inte att jag skulle få så här mycket speltid.

Han kom till Häcken tillsammans med sin tvillingbror Samuel från division II-laget Fässberg. Simon är 12 minuter äldre – och den som ligger aningen före i karriären.
De har genom alla år tränat och spelat tillsammans.
Och tävlat mot varandra.
- Det har varit lite speciellt, vi har alltid sporrat varandra. Trots att det bara är minuter mellan oss är jag nog en typisk storebrorsa…lite mer ansvarsfull och så, haha.

De tog studenten i våras och lever nu sin dröm som fotbollsspelare på heltid. Vad han ska bli när han blir stor?
- Det är väl självklart, alla unga spelare siktar utåt mot de stora klubbarna i Europa. Man måste ha drömmar för att orka träna, säger Simon.

Som sagt; hade veckan åtta dagar skulle Simon spela boll alla dagar i veckan.
- Självklart, det är så jädra kul att kunna ha det så här. Men det kommer inte gratis, jag har tränat hårt och fått offra en del och prioritera ganska hårt.
Utnämningen som Månadens Tipselitspelare i juli är ett kvitto på att satsningen håller.

Priset till Månadens Tipselitspelare är 13 000 kronor som tillfaller BK Häckens ungdomsverksamhet samt en vacker glastavla till spelaren. Priset delas ut i samband med Häckens hemmamatch mot Öster den 11 augusti.

Juryns motivering: Simon Gustafsson är en sällsynt spelintelligent och passningsskicklig spelare med naturlig blick för spelet. Trots att han inte är den snabbaste spelaren kan han tack vare sin teknik och taktiska blick ta sig förbi sin motståndare.

Juryn består av Erik Kotschack och Henrik Modéen, Svenska Spel, Stefan Lundin och Ola Rydén, SEF.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev