Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson tar priset!

Ska man tro Anders Svensson är Viktor Claesson en av svensk fotbolls största talanger. Blott 20 år gammal har han redan debuterat i A-landslaget, och gjort mål. I Allsvenskan är han ett av årets största utropstecken.


– Det är alltid kul att bli uppmärksammad, och det här kommer att ge mig extra energi inför avslutningen av säsongen, kommenterar Viktor utmärkelsen till Månadens Tipselitspelare augusti.
Inför säsongen 2012 rankade många fotbollsexperter Elfsborgs värvning av superettanklubben IFK Värnamos supertalang Viktor Claesson som Allsvenskans allra hetaste.
– För mig var det ett lätt val. Elfsborg är en av Allsvenskans bästa och mest välskötta klubbar, dessutom har den en tradition av att släppa fram unga talanger i A-laget, säger Viktor Claesson, nyss hemkommen från vattenrehab för en ömmande ljumske.
Och traditionen håller i sig.
Vid sidan av nestor Anders Svensson och Stefan Ishizaki är det Oscar Hiljemark, 20 år, Niklas Hult, 22 år, Johan Larsson, 22 år och Viktor Claesson, 20 år, som i hög utsträckning ligger bakom Elfsborgs framgångsrika jakt på SM-guldet.

Viktor är precis som Simon Thern (MFF), Niklas Hult och Loret Sadiku (HIF) sprungen ur Jonas Therns plantskola i Värnamo.
– Det var först när jag började på fotbollsgymnasiet som min satsning på fotboll blev på fullt allvar. Vi var flera spelare – Simon Thern, Joseph Baffo och Loret Sadiku – som gick där samtidigt så vi sporrade varandra att hela tiden förbättra oss. Det tror jag är en stor del av förklaringen till att det gått så bra för oss.

En annan är säkerligen träningsdosen. Redan som tonåring tränade Viktor uppemot åtta pass i veckan, plus matcher i IFK Värnamos division I-lag från det han var 17-18 år.
– Den som tränar mest brukar ju bli bäst. Sedan gäller det förstås att träna rätt också, men när det gäller träningsdos tror jag att vi har en del att lära av exempelvis holländarna. De tränar mycket mer än oss.

Kör du mycket själv?
– Nej, inte mer än när jag tvingas köra rehab, haha. Jag försöker att alltid ge hundra procent när det väl är träning, för att få ut så mycket som möjligt. Fördelen med att spela i ett lag som Elfsborg med så många duktiga spelare är att man lär sig något nytt varje träning.

Prissumman på 13 000 kronor tillfaller Elfsborgs ungdomssektion. Priset kommer att delas ut i samband med Elfsborgs hemmamatch mot GIF Sundsvall den 23 september. Prisutdelare är fotbollsprofilen Benno Magnusson från Svenska Spel.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev