Benjamin ser spelarnas goda sidor

Topplag i Allsvenskan, seger i Gothia Cup, vinst i Bröndby Cup och serieledning i J 19-allsvenskan division I.
Det går bra för GAIS just nu.
Benjamin Westman, Tipselittränare är en viktig kugge i framgångsvågen.


Benjamin Westman är ansvarig för 17-19-årsgruppen i GAIS tipselitsatsning. Utbildad pedagog med sju år som gymnasielärare i ryggen nappade han för tre år sedan på Tony Perssons invit att bli ungdomstränare i GAIS.
- Jag kände att det var rätt tid, jag hade precis påbörjat min advancedutbildning och det blev en bra lösning att jobba som tränare samtidigt som jag pluggade, säger Benjamin.

I dag är han heltidsanställd som tränare, han har påbörjat sin pro-utbildning och ska man tro Leif Gjulem, sportchef för den elitförberedande verksamheten, är Benjamin en man för framtiden.
- Han har utvecklats enormt på kort tid, jag är imponerad över hans kunskap. Jag ser honom som en framtida allsvensk tränare…gärna i GAIS, säger Leif.
- Just nu är jag på helt rätt nivå, men det är klart att det på sikt skulle vara spännande att prova på seniorvärlden, säger Benjamin.
Att hans hjärta är grön-svart råder ingen tvekan om. Han beskriver passionerat hur han brinner för at utveckla spelarna, sig själv - och klubben.
- Det är viktigt att man har rätt personer runt omkring sig, det är ovärderligt. Och jag tycker vi är ett fantastiskt bra gäng, vi har en samstämd ton och likvärdig syn på utveckling, säger Benjamin.

Han ser Tipselitsatsningen som en viktig del i framgångarna klubben just nu upplever.
- Tipselit betyder oerhört mycket. Ibland funderar jag på vad avsaknaden av ett sånt stöd skulle innebära…vågar knappt tänka på det. Det är en otrolig trygghet att ha Tipselit i ryggen. Vi skulle inte vara där vi är i dag utan de pengarna.
Benjamin Westman är klok nog att inse att det gäller att planera för framtiden när det går som bäst. Att slå sig till ro duger inte.
- Det är nu vi måste förbereda oss på nästa steg. Framförallt förklara för spelarna varför det går så bra, att de inte ska vara nöjda utan hela tiden försöka utvecklas vidare.
Arbetet kräver både tålamod och långsiktighet. Egenskaper som GAIS-organisationen verkar ha. Och – inte minst viktigt - spelarna lyssnar på Benjamin.
- De har en enorm respekt för honom, säger Leif Gjulem.
- Jag har i grunden en positiv människosyn. Jag tror gott om alla människor tills de bevisat motsatsen. Jag tror man kommer långt med det, speciellt när man jobbar med unga människor, säger Benjamin Westman.

blog comments powered by Disqus
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev