Foto: Bildbyrån
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev

Mellberg – en av de heta vinnarskallarna

Olof Mellberg är det. Zlatan, Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och Stefan Schwarz är exempel på andra. Lars Lagerbäck pratade om vinnarskallar på Tipselittränarnas konferens på Bosön.
– Vi måste stå upp för att det inte är fult att vinna, säger han.


Begreppet vinnarskalle är laddat och i vissa öron klingar det illa. Det är ett synsätt svensk idrott måste bort ifrån, menar Lars Lagerbäck:
– Det är inte fult att fostra vinnare. Utbilda era spelare till att vara fokuserade, det handlar om deras egen vilja. Och elitfotboll är tufft, det måste vi acceptera.

När är ungdomarna mogna för elitinriktad träning?
– Jag tycker runt 13 till 15 år. Då måste det vara tillåtet att elitsatsa.

Vinnarskalle – är det bra eller dåligt?
– Tja, definitivt laddat. Jag tycker svensk fotboll är mogen att ta steget för att skapa en mer kravfylld miljö. Det handlar inte om utslagning eller selektering utan om att erbjuda bra utbildning med välutbildade tränare.

Lagerbäck berättade om sina erfarenheter av några av svensk fotbolls största stjärnors unika inställning till matcher och träning. Deras vinnarmentalitet kom fram även när det stod sällskapsspel på programmet.
– En av killarna drog sig inte för att fuska i frågesport för att vinna. Han har en fantastiskt het ambition att vara bäst, som i vissa situationer kunde vara lite svår att tygla.

Vilja och mod är viktiga egenskaper i en vinnarmentalitet, säger Lagerbäck. Att kunna underkasta sig hårt arbete en annan.
– Jag tycker de här två talesätten säger väldigt mycket: ”Det finns inga genvägar till någon plats som är värd att komma till” och ”När du gått så långt att du inte orkar ett steg till har du bara gått hälften så långt som du orkar”.

blog comments powered by Disqus