Amanda Ilestedt, mästerskapsdebutant med potential att bli mästerskapsspelare. Lilie Persson säger att bara en av de fem spelarna som var med under EM 2009 fanns med i landslagstruppen 2012. Hon hoppas få bättre utväxling på årets debutanter.
Foto: Bildbyrån
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev

Lilie: "Hoppas få se EM-debutanter i VM-truppen"

Ett mästerskap gör ingen mästerskapsspelare. Men ett mästerskap kan ge en spelare lust, insikt och erfarenheter att ta viktiga steg i karriären.
Jag hoppas att någon eller några av de sex tjejer som var med i EM i somras finns med när vi kallar nästa mästerskapstrupp, VM i Kanada 2015– men det är ingen lätt eller självklar ekvation de måste få ihop.


Ddet är värt att nämna att den EM-trupp vi hade i somras var 100 procent Tipselit, även Pia faktiskt, som var med och från första börja Lilie Persson

Skador, privata förutsättningar, träningsmöjligheter, matchtid i klubblaget…listan kan göras lång på faktorer som ligger utanför spelarens kontroll som påverkar utvecklingskurvan.
Under EM i Finland 2009 hade vi fem mästerskapsdebutanter med. Endast en av dessa debutanter fanns med i årets EM-lag, Kosse!

Nu vill jag se att sommarens EM- tjejer tar nästa steg. Några fick matchtid, andra inte men alla bidrog till lagets prestation. Det är ganska tufft att under en månad ligga ute tillsammans, jag tycker de gjorde en bra insats på flera sätt – i teorisalarna, på träningarna i omklädningsrum och runt frukostbordet.

Det är ett krävande jobb att ligga på topp, spelaren måste prestera hela tiden för att bli aktuell för nästa landslagssamling. Kanske finns det en formel för hur många mästerkapsdebutanter som lyckas ta klivet lyfta sin nivå till internationell klass – det tror jag inte eftersom det finns så många faktorer som påverkar!
Det enda vi tillsammans kan göra är att fortsätta tro på våra talanger, se dem och stötta dem med utbildning och andra verktyg de behöver.

På tal om utbildning - det är värt att nämna att den EM-trupp vi hade i somras var 100 procent Tipselit. Alla tjejer har varit en del av talangprojektet Tipselit, även Pia faktiskt, som var med och från första början och bidrog till att lägga grunden för ett unikt framgångsrikt samarbete vi har med Svenska Spel.

Och på tal om Tipselit – 17-18 september genomför vi det första av en serie Tipselitläger runt om i landet. I Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Örebro, Linköping, Ljungbyhed och Kungsbacka kommer vi under två dagar tillsammans med distriktens spelarutbildare ägna lite extra omtanke åt våra målvakter.

Därefter två dagar i november på åtta orter. Jag får återkomma med exakta datum och orter för novemberlägren.
Korint och mv-korint genomförs samtidigt - 28/11-1/12 på Bosön.
Det ska bli fantastiskt spännande att se hur den här satsningen slår ut.

blog comments powered by Disqus