Det svenska damlandslaget drog en rolig norgehistoria i Linköping. Det var bra för svälvförtroendet det. Men ännu återstår några prov innan EM-examen.
Foto: Bildbyrån
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev

Några tester återstår innan EM-examen

Det var gott att besegra Norge i träningskampen i Linköping. Skönt med revansch för strafförlusten i Algarve, det är alltid viktigt att fylla på självförtroendepåsen.
Det är spännande och intressant att fram till EM-starten se hur vi ledare och laget reagerar i den testfas vi befinner oss i.
Svenska damlandslaget version EM 2013 ska vara den bästa vi har.


Det går inte att lägga ansvaret för sin egen utveckling i någon annans händer. Jag tycker tjejerna visar ett stort intresse för sin utveckling. Lilie Persson

Alla i laget ser fram mot EM, det börjar kännas att avspark närmar sig. Men ännu har vi några tester kvar att köra. Norgematchen var ett bra tillfälle att se hur vi kunde möta deras giftiga anfallsspel med ett lägre utgångsläge i försvarsspelet.
Jag tycker vi fick en del bra svar. Det är alltid en fråga hur mycket man kan testa – och det går inte att förbereda sig för allt.

Utvecklingsmöjligheterna i landslaget begränsas av tid, så det gäller att vi är effektiva i våra tester – samtidigt som vi presterar resultat. Spännande utmaning, tycker ni inte?
Att utvärdera tjejernas individuella resultat är väldigt viktigt och vi har lite olika metoder för det. Vi ger feedback till spelarna, spelarna ger feedback till varandra, vi tittar mycket på video både från träningar och från matcher.

Vår videoanalytiker Christoffer Bernspång gör ett grymt jobb att ge oss statistik ta mig tusan ner på partikelnivå. Och jag vet ingen bättre än vår fysiolog Helena Andersson att skapa förståelse och presentera verktyg för att ge tjejerna bästa möjligheterna att bygga toppfysik
Vi ger spelarna hemläxor som vi fångar upp när vi träffas nästa gång – ni hör, det är ett nätt litet paket som ska sys ihop…oerhört spännande.

Hur många verktyg och förutsättningar vi än ger spelarna så hamnar ansvaret för den egna utvecklingen hos spelaren. Det går inte att lägga ansvaret för sin egen utveckling i någon annans händer. Jag tycker tjejerna visar ett stort intresse för sin utveckling, men även på den här nivån finns det spelare som har svårt att gå från ord till handling.

Den här verksamheten är resultatdriven, men vi får aldrig glömma balansen. Det går inte att träna fjorton pass i veckan och det går inte att träna allt. Men så länge vi gör välinformerade och medvetna val tror jag vi ligger bra till.
Och så får vi inte glömma att det här med fotboll är fantastiskt roligt.

Det kommer ju ett liv efter EM också. Vill passa på att redan nu informera om höstens regionala Tipselitläger.
17-18 september (Skellefteå, Sundsvall, Västerås två grupper, Örebro, Linköping, Ljungbyhed och Kungsbacka).
26-27 november (orterna inte riktigt klara ännu).

Målgrupp är spelare i 40-gruppen, totalt cirka 160, (de mest talangfulla tjejerna i åldersgrupperna, -94, -95, -96 och -97). Instruktörer/tränare på respektive läger är SU-flick, mv-instruktörer, 24-karattjejer, elittränare.

Vi kommer också ha ett specifikt målvaktsläger inom ramen för Tipselit, men det får du höra mer om av Elisabeth Leidinge här på Tipselitsajten.

blog comments powered by Disqus