Foto: Bildbyrån
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev

Turneringen i La Manga en värdemätare

La Manga, Spanien många skandinaviska landslags vinteroas, och jag är så glad att vi kan åka dit med U 23-landslaget i februari för att spela årets första turnering. De har en fantastisk anläggning i La Manga där vi får jättebra möjligheter att utbilda våra spelare.
Vi har utökat verksamheten runt landslagen i år och det ska bli spännande att se hur de nya unga tjejerna är rustade att ta över efter några ur 1988-kullen som gått vidare.


Vi har gjort en grundlig omvärldsanalys och konstaterat att konkurrensen inom damfotbollen blivit skarpare, vilket fått oss att satsa ännu hårdare. Lilie Persson

Vi ställs mot riktigt bra motstånd i Spanien. USA, England och Norge kommer ge en bra värdemätare på vår status . Norge spelar vi alltid jämt mot, vinner ungefär varannan gång, men jag vill att vi nu kan tävla bättre mot USA och England som länge varit snäppet bättre än oss.

Vi har gjort en grundlig omvärldsanalys och konstaterat att konkurrensen inom damfotbollen blivit skarpare, vilket fått oss att satsa ännu hårdare. Vi har vidtagit en rad åtgärder för att kunna elitförbereda våra spelare bättre.
Bland annat har organisationen runt landslagen vuxit. Annelie Andersén, spelarutbildare i Jämtland/Härjedalen och tidigare verksam runt Calle Barrlings landlag och i högsta grad involverad i vårt Tipselitarbete, har nu blivit riksinstruktör i Norrland och förbundskapten för F 19/20-laget.

Vi har även gjort en del förändringar i vårt Tipselitarbete där vi ska se till att få bättre individuell uppföljning av tjejerna. Vi har nu ett team som kan jobba med fysiken, taktiken, spelförståelsen, även beteendevetenskap om vi så behöver.

Också hur vi arbetar runt de yngre landslagen kommer i vissa delar förändras – för att ge de unga talangerna bästa möjliga förutsättningar. Bland annat vill vi spela med blandade åldrar i landslagen i större utsträckning där vi blir modigare med att plocka fram de bästa 17-20-åringarna till våra trupper.

Men först träningsturneringen i Spanien, jag är oerhört nyfiken på hur truppen kommer prestera och har ganska högt ställda förväntningar.

blog comments powered by Disqus