Ögongodis för fotbollsälskare

Vi skulle kunna rabbla namn på ”gamlingar” som Fredrik Ljungberg, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson. Vi säger istället Tipselit - och VM-succé för U17-landslaget. Och det är lätt att se talangerna.


Yngste spelaren på plan bär en armbindel som visar att han blivit skolad inom Tipselit-projektet.

För att i Allsvenskan och Superettan synliggöra Tipselitprojektets betydelse för svensk elitfotboll har numer den yngsta spelaren på plan en armbindel som symboliserar att spelaren blivit skolad i Tipselitprojektets anda.

Kriterierna är att spelaren ska komma från Tipselit i egna laget eller från en annan Tipselitklubb.

Även på damsidan är Tipselit en jättesuccé. De svenska spelarna i startelvorna i USA-VM 2003 och VM i Kina 2007 var 100 procent Tipselit.
- Det finns massor av spelare som stimulerats av projektet och blivit världsledande, säger Anneli Gustafsson, projektledare på Svenska Fotbollförbundet.

Tipselit innebär i korthet ett ekonomiskt tränarbidrag av varierande storlek. Svenska Spel står för pengarna medan Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) administrerar. Satsningen omfattar en Tipselittränare för varje lag i Allsvenskan och Superettan.

För damerna ser satsningen lite annorlunda ut med regionala och centrala läger samt andra samlingar och utbildningsträffar.

Svenska Spel skjuter in runt 8 miljoner kronor årligen. Satsningen har pågått sedan 1992.

Kontakta Tipselit

Fyll i nedanstående uppgifter

* = Obligatoriska fält.

Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev