Utbildningsprojekt på flera plan

Tipselit är ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger.


Vad innebär Tipselitprogrammet?
– Föreningen får möjlighet att förstärka sin talangutveckling genom att anställa kvalificerade tränare för sitt utvecklingslag. Tanken är att talangerna ska få en elitinriktad fotbollsutbildning av i första hand heltidsanställd tränare. Syftet är att trygga svensk fotboll för framtiden, säger Svenska Spels Erik Kotschack som varit med i projektet de senaste fem åren.

Projektet säger vidare att man har ansvar för att spelare och tränare har goda träningsmöjligheter och att man tar ett socialt ansvar för att talangerna får en civil utbildning i form av studier eller yrkesutbildning med mera. Även damlagen i de två högsta serierna får del av Tipselitstödet.

Tipselit innebär i korthet ett ekonomiskt tränar- och utbildningsbidrag av varierande storlek. Svenska Spel står för pengarna medan Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), Svenska Fotbollförbundet och Elitfotboll Dam (EFD) administrerar projektet. Kriterierna för att kunna vara med har tagits fram gemensamt.

Pojk- och flickprojektet skiljer sig i hur de är upplagda och bedrivs. Pojkprojektet sker mestadels i allsvenska- och superettaklubbarna, medan flickutbildningen bedrivs mer form av läger och utbildningsträffar.

Vad kan man göra för att få mer utväxling av projektet?
– Vi har ju utformat publikbonus, ungdomsbonus och placeringsbonus för elitklubbarna. Vi har också utformat en särskild bonus för klubbarna vars syfte är att premiera de som matchar sina unga spelarna mest. 

Ladda ner Tipselittidningen »

Läs mer om Tipselit-projektet på Svenska Fotbollförbundets sida »

Kontakta Tipselit

Fyll i nedanstående uppgifter

* = Obligatoriska fält.

Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev