Anders Jensen

Falkenbergs FF
Tipselit junior 17-19 år


Vad har talangsatsningen Tipselit betytt för din klubb?
- Falkenbergs FF verksamhet för 15-19-åringar har växt enormt under senare år. 2013 kommer vi att spela i U21-serien, regionala junior- och pojk-allsvenskan, med P16 i bästa Hallandserien. För tio år sedan var det närmast en utopi. Tipselitsatsningen har haft mycket stor betydelse för den utvecklingen. Vi har idag betydligt fler spelare och klart fler talangfulla spelare som verkligen satsar på fotbollen.
Varför blev du fotbollstränare?
- Ett jätteintresse för fotboll är nog den främsta anledningen. Under åren på idrottshögskolan blev jag också väldigt intresserad av träning, hur man förbereder lag och spelare för prestationer och fick nog för mig att fotbollstränare är något som passar mig.
Var hittar du inspiration?
- Ofta i vardagen när spelarna är lyhörda och verkligen jobbar för att bli bättre. Att se spelare utvecklas tycker jag ger oerhört mycket. Men också genom att titta på andra lags träningar och matcher på olika nivåer.
Beskriv kort din filosofi som tränare.
- Jag tror mycket på individens egna drivkraft och att motivationen måste komma inifrån. Jag försöker vara en tränare som förstärker det som är bra och som ger instruktioner genom positiva situationer på planen.
Vilka är dina styrkor som tränare?
- Tror nog att är trygg i min roll och litar på mina ledar- och fotbollskunskaper, samtidigt som jag alltid vill lära mig mer och utvecklas som tränare.
Vilka är dina svagheter som tränare?
- Borde nog instruera mer enskilt till spelarna och också samtala mer individuellt med spelarna.
Vad gör du helst när du inte jobbar med fotboll?
- Är tillsammans med familjen och goda vänner. Försöker också träna själv och är mycket musikintresserad (kollar alltid Peter Gerhardssons musiktips i GT på helgerna!)


Fakta

Anders Jensen

Klubb

Falkenbergs FF,
Tipselit junior 17-19 år


Familj

Min fru Pia och barnen Jesper och Hannes


Kör

Sällan vår Ford fokus, föredrar min cykel


Meriter

Spelat många år i Falkenbergs FF, i ungdomslagen och från div 4 till söderettan. Dessutom spelat i Elfsborg under juniortiden, Nacka FF och Arvidstorps IK.


Tränarkarriär

Inledde som spelande tränare i Arvidstorp i div 4 och 5, därefter ungdomstränare i Falkenbergs FF. Idrottslärare som ansvarar för NIU-fotbollen på Falkenbergs gymnasieskola. Har också verkat som DFK i Halland i 2 omgångar.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev