Jimmy Thelin

Jönköping Södra IF
Tipselit junior 17-19 år


Vad har talangsatsningen Tipselit betytt för din klubb?
- Den har skapat kontinuitet i föreningen och ställer krav på tränare och klubben på ett bra sätt. Det blir en bra drivkraft för kunnande och engagemang vilket ger en bra miljö för ungdomar att växa i, både som människa och fotbollsspelare. Den skapar möjligheter och utbyte för idéer genom gemensamma träffar. Lobbar för mer fokus på ungdomsfotbollen, vilket har lett till en storsatsning på ungdomar i vår förening. Jag tror att vi kommer får se fler unga J-södragrabbar i större sammanhang framöver!

Varför blev du fotbollstränare?
- Jag har alltid haft många åsikter om fotboll och känt frustration när jag varit och tittat på vissa matcher. Jag har då ställt mig frågorna ”varför kan han inte spela sig ur?”, ”varför har de inte fler än tre pass inom laget?”, ”var är underhållningen?”, ”varför är det bara i Sverige man inte kan ”vinna” genom att äga boll?”, osv . Erfarenhet handlar inte om ålder utan erfarenheten om hur man konfronterar och löser problem, så då tänker jag: varför inte anta utmaningen att vara med och påverka och förändra fotbollen i Sverige, istället för att bara sitta och titta på?

Var hittar du inspiration?
- På träningsanläggningen i Barcelona, alla samtal man har haft med unga som gamla om fotboll, glöden i deras ögon när man diskuterar om vem var bäst, vilket är det bästa laget med mera. Även på jobbet med ungarna i fotbollsprofilen på Junedalskolan, med grabbarna i laget, kollegorna i klubben, och alla samtal jag har haft med min morfar som var en envis expert om fotboll förr, nu och i framtiden.

Jag vill utbilda konstnärer i konsten fotboll Jimmy Thelin

Beskriv kort din filosofi som tränare.
- Jag vill utbilda konstnärer i konsten fotboll genom att ta fram en ”offensiv fartfylld målarbok” och låta dem måla fritt innanför målarbokens ramar. Dock ska man vara noggrann så alla penslar flyter fram så folk njuter av verket i 90 minuter och inte en massa kladd. Det finns många filosofier som är rätt om man ser till alla olika stilar som vunnit ligor, VM och EM. Men min passion är att vi ska äga och njuta av bollen och bjuda publiken på en härlig show – för utan publiken dör fotbollen . Är man noggrann och långsiktig och brinner för det man gör, så kommer även resultaten.

Vilka är dina styrkor som tränare?
- Jag vet vad jag vill och hur jag får fram det, och skulle jag inte veta något så ser jag till att jag tar reda på det. Envis, tålmodig och nyfiken.

Vilka är dina svagheter som tränare?
- Jag är ganska ”nischad” som tränare i den holländsk/spanska skolan och skulle vilja se mer av fotbollsvärlden på plats , t.ex. i Argentina, på Balkan och Italien hur man jobbar där.

Vad gör du helst när du inte jobbar med fotboll?
- Träffar vänner och familj.


Fakta

Jimmy Thelin

Klubb

Jönköping Södra IF,
Tipselit junior 17-19 år


Familj

Sambo, mina tre syskon, mor och far


Kör

Polo


Meriter

Division III som högst


Tränarkarriär

Startade min karriär i FC Ljungarum division VI och IV sen bar det av till J-södra och ass i Tipselit- junior och nu huvudansvarig Tipselit-pojk, och fotbollsinstruktör på Junedalsskolan årskurs 7.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev