Joakim Blomqvist

Umeå IK


Vad har talangsatsningen Tipselit betytt för din klubb?
Den har betytt oerhört mycket vad gäller den kvalite vi kan erbjuda våra talanger. Tack vare den ekonomiska stöttningen så har vi kunnat involvera tidigare landslagsspelare såsom Maria Bergkvist, Hanna Ljunberg och Karolina Westberg även i vår talangträningen. Tipselit gör det också möjligt för våra talanger att visa upp sig och mäta sig med de bästa talangerna i landet. Sammanfattningsvis så anser jag att tipselitsatsningen är ovärderlig om vi vill att Sverige även i fortsättningen ska tillhöra världstoppen.

Varför blev du fotbollstränare?
Som fotbollstränare ges jag möjligheten att kombinera mitt stora fotbollsintresse med mitt intresse för ledarskap och idrott. Fram till 18års ålder satsade jag själv på att bli elitspelare men efter en allvarlig sjukdom så bytte jag spår och satsade på att utbilda mig inom ledarskap och psykologi.

Var hittar du inspiration?
Eftersom jag är utbildad psykolog och är intresserad av ledarskap så hittar jag mycket inspiration i litteratur som behandlar dessa områden.

Som fotbollstränare ges jag möjligheten att kombinera mitt stora fotbollsintresse med mitt intresse för ledarskap och idrott Joakim Blomqvist

Beskriv kort din filosofi som tränare.
Det viktigaste för mig är att sträva efter utveckling. Detta gäller såväl mig själv som spelarna och laget. Jag vill alltid utvecklas och hjälper gärna till att utveckla andra!

Vilka är dina styrkor som tränare?
Försöker att aldrig stå stilla i min egen utveckling och är stresstålig.

Vilka är dina svagheter som tränare?
Får någon annan svara på...

Vad gör du helst när du inte jobbar med fotboll?
Är med familj och vänner. Gillar att fiska och åka skidor


Fakta

Joakim Blomqvist

Klubb

Umeå IK,


Familj

Sambo med Lisa


Kör

WV Polo


Meriter

Blygsamma


Tränarkarriär

Huvudtränare i Tavelsjö div 4. Länslagskapten för Västerbottens pojkar födda 1991. Assisterande tränare i Umeå FC div 1. Huvudtränare i Umeå IK (andra året)
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev