Peter Göthe

Vasalunds IF Damlag


Vad har talangsatsningen Tipselit betytt för din klubb?
- Ännu så länge har den inte betytt någontong för Vasalund. Klubben har tidigare på grund av situationen i Stockholm med en överetablering av lag haft mest äldre spelare i damlagsverksamheten och har haft en alldeles för dålig ungdomsverksamhet inom speciellt 11-manna fotbollen. Nu har vi sedan 1,5 år tillbaka arbetat med att skapa samarbeten med ungdomsklubbar till exempel Stocksunds IF och därigenom kunna hitta och satsa på yngre tjejer samtidigt som vi arbetar hårt på att bygga upp vår egen interna verksamhet.

Varför blev du fotbollstränare?
- Jag blev tränare redan när jag var 12 år och har hållit på i princip sedan dess inom såväl ungdoms- som seniorfotbollen. Jag älskar fotboll och tycker det är riktigt roligt att utveckla fotbollsspelare och lära dem såväl detaljer som det stora spelet samtidigt som jag vill lära dem det sociala kring idrotten.

Var hittar du inspiration?
- I fotbollen så kommer det mesta från interantionell fotboll. Jag har också en del samarbeten med personer från Svenska FF som jag också inspireras av.

Beskriv kort din filosofi som tränare.
- Jag tror på att man måste anpassa spelformen efter de spelare du har i truppen. Jag tror på lagets styrka och när laget är trygga och säkra i vad vi gör, och varför, så kan individen få ta större utrymme. Det innebär fortfarande självklart att vi arbetar med individen men laget går först. Fotboll är en löpsport och jag vill att alla ska orka i 90 minuter. Jag tror på en stark offensiv och med bollen på backen enligt en bra grundstruktur men först och främst en stark defensiv. Sedan försöker vi arbeta bort allt bolltittande och istället fokusera på rörelse utan boll.

Jag är framförallt en inspiratör Peter Göthe

Vilka är dina styrkor som tränare?
- Jag är framförallt en inspiratör och har lätt för att ge instruktioner. I träning fokuserar jag mestadels på lagspelet och på vikten av roller och sammanhållning ochi matchspel förståelse för och tilltro till den "gameplan" som vi sätter upp och varför. När man arbetar med tjejer/damer så måste man dessutom vara lite av en psykolog och mental coach och det tillhör också mina styrkor.

Vilka är dina svagheter som tränare?
- Har haft svårt att hinna med den individuella utvecklingen på grund av för liten organisation. Tar på mig alldeles för mycket själv trots att jag försöker delegera så mycket det bara går. Tiden - som heltidsanställd inom media har jag alldeles för lite tid att arbeta med damerna och deras utveckling och det vore jättekul att en dag få möjligheten att arbeta fullt ut i en klubb.

Vad gör du helst när du inte jobbar med fotboll?
- Är med min familj, idrottar, spelar fotboll själv, tittar på fotboll och reser.


Fakta

Peter Göthe

Klubb

Vasalunds IF Damlag,


Familj

Gift med 4 barn


Kör

Subaru Outback och Subaru Impreza


Meriter

Senast SM Guld i Futsal med Vasalund och en St erikscupsvinst med BeleBarkarby.


Tränarkarriär

Vasalund damer - 2010/11, 2:a Norrettan, Djursholms damer - 2009/08, 5:a div 2, 2:a div 3, IK Frej Damer - 2008/2007 , div 5 och 4, IK Frej F91 - 2008/07/06. Herrar : Turebergs IF 2 år, div 3, Österåkers IF 3 år, gamla systemet, div 2, Enebybergs IF, gamla systemet, div 2, Erikslunds KF, 4 år,div 7, 6, 5, Ungdomstränare i ca 15 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev