David Roufpanah

Syrianska FC
Tipselit junior 17-19 år


Vad har talangsatsningen Tipselit betytt för din klubb?
-
Syrianska har gjort en jätteresa och är fortfarande en ung förening som utvecklas och växer både i verksamhet och i organisation. I år kommer vi att arbeta fram en ny utbildningsplan för våra spelare så att spelarnas väg från knatte till A-lag blir tydlig. Detta kräver både tid och kompetens vilket möjliggörs genom Tipselitsatsningen. Det finns mycket talang i Södertälje och med hårt jobb är jag övertygad om att vi kommer få fram bra spelare i framtiden som bidrar till svensk fotbolls fortsatta utveckling.

Varför blev du fotbollstränare?
-
I grunden är det en stor passion för sporten och arbetet med människor i kombination med tävlingsmomentet. Att sedan få se människor utvecklas och bli bättre är helt fantastiskt på alla sätt och nivåer.

Var hittar du inspiration?
-
Jag hittar inspiration i min omgivning. Människor man möter på livets väg och det engagemang som många berikar världen med, inte bara inom fotbollen. Rent sportsligt så finns det inget som slår känslan av att stå som vinnare efter slutsignalen.

Beskriv kort din filosofi som tränare
- Det är människor jag jobbar med och min uppgift är att få varje individ att utvecklas och prestera. På plan – vid sidan av plan, jag har olika förhållningssätt beroende på det. Jag tror på en taktisk noggrannhet men också att man spelar situationsanpassat. Fotbollen är dynamisk och föränderlig och den som gör rätt drag och jobbar hårdast vinner. Spelare som inte är beredda att jobba extremt hårt är inget för mig.

Vilka är dina styrkor som tränare?
-
Jag bryr mig om varje spelares utveckling, taktiskt noggrann, skicklig instruktör.

Vilka är dina svagheter som tränare?
- Behöver mer erfarenhet.

Vad gör du helst när du inte jobbar med fotboll?
-
Det är sällan man inte jobbar inom detta yrke, men den lilla fritid som ges försöker jag ägna åt att träna lite själv och träffa nära och kära.

Spelare som inte är beredda att jobba extremt hårt är inget för mig. David Roufpanah

Fakta

David Roufpanah

Klubb

Syrianska FC,
Tipselit junior 17-19 år


Familj

Familjen är det viktigaste man har och den växer med åren


Kör

Bil och MC


Meriter

Mourinho & co har nämnvärda meriter, inte jag


Tränarkarriär

Skånes FF, Stockholms FF, Fotbollsgymnasiet Södertälje, Eriksfälts FF, Malmö FF, LdB FC, Husie IF, Harrie-Kävlinge FF, IF Lödde, Rågsveds IF, Bodens BK, Hammarby IF.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 19 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 17 år.
Ligacupen 2016

Tabell och resultat i Ligacupen,
U 16 år.
Svenska Spel F19

Spelschema och resultat i Svenska Spel F19
Certifieringsläget - just nu

Certifieringsläget - just nu

En svensk modell för att kvalitetssäkra spelar- och ledarutveckling i klubbarna.
Instagram

Tipselit på Instagram

Tipselitvärlden är full av fotbollsartister, det vet ni. Vi har upptäckt att det finns många fotokonstnärer också. De är grymma på att inspirera, roa och dela sidor av sina fotbollsliv som engagerar på ett skönt sätt.
Nyhetsbrev