Seger för Malmö mot Elfsborg

Malmö hade inför slutspelet guldläge i Ligacupens alla tre åldersklasser. Det blev till sist bara en totalseger, och den var dramatisk.
– Vi kände att vi var det starkare laget, säger Malmös Max Olsson.

U17-finalen blev dramatisk, precis som U16-finalen. Malmö hade en till synes säker ledning med 3-1 när det återstod 20 minuter av matchen. Då slog Elfsborg till och skapade nerv med sitt 3-2 mål. Kalle Karlsson var sist på bollen i röran framför Malmös målvakt Merlin Nuhanovic. De sista minuterna blev en Elfsborgspress mot Malmös mål men skåningarna kunde freda sig.
– Vi hade ett antal lägen där vi kunnat göra slut på matchen men i stället blir det nervöst på slutet. Det gick vägen men det krävdes hårt jobb, säger Max Olsson.

Elfsborg tog tidigt ledningen i matchen genom Adrian Zeka men sedan var det Malmö för hela slanten resten av halvleken. Kevin Harletun gjorde 1-1 och minuterna senare slog Feliz Konstandeliasz till för 2-1. I början av den andra halvleken gjorde Malmö 3-1 genom Laorent Shabani och matchen såg klar ut. Men Elfsborg ville annat och slutet blev dramatiskt.
– Vi börjar svagt igen, precis som i semifinalen, men vi kände att vi var det starkare laget och vi klarade av att vända.

Malmö åker hem från Göteborg med tre medaljer i och med att U16 och U19 grejade bronset i sina klasser. Malmö vann med hela 10-0 mot Elfsborg i U19.
– Det är gött att vinna, säger Max Olsson.Alltid gött.