F19: Slutspelsdags – Här är lagen som gör upp

2 NOVEMBER, 2018 kl 11:25

F19: Slutspelsdags – Här är lagen som gör upp

F19 Slutspel

I dag fredag inleds F19-slutspelet med två semifinaler. AIK, Umeå IK, IF Limhamn Bunkeflo och FC Rosengård gör upp om SM-guldet i år. Finalen spelas på söndag. Hela slutspelet från Bosön sänds fritt på obosdamallsvenskan.tv samt OBOS Damallsvenskans facebooksida.

Det har blivit dags för avgörandet. I helgen gör morgondagens stjärnor upp om vilket som är Sveriges bästa F19-lag 2018. Allt står mellan två allsvenska föreningar i IF Limhamn Bunkeflo och FC Rosengård från den södra serien och två klubbar från Elitettan i AIK och Umeå IK från den norra serien.

AIK
AIK var första lag som säkrade sin plats i slutspelet. Stockholmarna blev klara för semifinalerna redan i september. AIK var även seriens överlägset målgladaste laget med hela 80 mål vilket ger ett snitt på fyra mål per match. Defensiven var det heller inget fel på med 14 insläppta mål på 20 matcher. Laget har inte förlorat sedan 26 augusti i år.

Årets F19-säsong i siffror
Matcher: 20
Vinster: 16
Oavgjorda: 1
Förluster: 3
Gjorda mål: 80
Insläppta mål: 14
Poäng: 49
Placering i serien: 1:a i Norra serien

Formen
Kvarnsvedens IK – AIK 1-1
AIK – IK Uppsala Fotboll 3-1
Ljusdals IK – AIK 0-9
AIK – Piteå IF 3-1
Hammarby IF – AIK 2-4

Tre spelare att hålla koll på
Hanna Lundkvist | Mittfältare | 2002
En kantspringare som kan användas längs hela högerkanten. Tar stort ansvar i båda riktningarna. Startspelare i F02-landslaget där hon ofta används som wingback. Gjorde en match och ett mål i Elitettan i år.

Felicia Saving | Mittfältare | 2002
En central mittfältare som är duktig både offensivt och defensivt. Också en startspelare för F02-landslaget som spelade EM-kval nyligen. Lagkapten när AIK vann F16 SM-guld så sent som i söndags.

Hanna Ekengren | Mittfältare | 2002
En offensiv mittfältare som gör mycket poäng. Användbar i flera olika positioner och väldigt involverad i anfallsspelet. Har även debuterat i Elitettan i år och given i F02-landslaget. Två andra offensiva spelare att hålla lite extra koll på är Sefanit Samrawe och Rosa Kafaji som spelar för F03-landslaget. Den sistnämnde gjorde hela fyra mål i F16-finalen i söndags.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

UMEÅ IK
Umeå var det andra laget tillsammans med AIK som skapade sig ett behagligt försprång i serien och i början av oktober säkrade laget avancemanget. Med endast 13 insläppta mål var Umeå det lag som släppte in minst mål av samtliga lag i serien. I fjol var de i ledning i finalen, men tappade och förlorade. I år jagar de revansch.

Årets F19-säsong i siffror
Matcher: 20
Vinster: 15
Oavgjorda: 3
Förluster: 2
Gjorda mål: 50
Insläppta mål: 13
Poäng: 48
Placering i serien: 2:a i Norra serien

Formen
Umeå IK – Kvarnsvedens IK 0-0
Piteå IF – Umeå IK 0-1
Ljusdals IF – Umeå IK 0-1
Eskilstuna United DFF – Umeå IK 1-5
Umeå IK – IK Uppsala Fotboll 2-1

Tre spelare att hålla koll på
Saga Carlsson | Back | 2003

Mittback som har spelat i samtliga matcher för Pia Sundhages nystartade F03-landslag. Redan i fjol gjorde hon flertalet matcher i Division 1. I år var det F19-serien som gällde.

Wilma Öhman | Mittfältare | 1999
Central mittfältare som gjorde sin andra säsong i Elitettan. I år växlade hon upp och växte ut till en av hela seriens bästa spelare. Under sensommaren gjorde hon sin debut i U23-landslaget.

Zabibu Nduwimana | Anfallare | 1999
En snabb anfallare som också kan spela som ytter. Debuterade i Allsvenskan redan 2016 och har sedan spelat två säsonger i Elitettan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

IF LIMHAMN BUNKEFLO
IF Limhamn Bunkeflo stack tidigt ifrån de övriga lagen i den södra serien och släppte aldrig övertaget. Skånskorna blev det andra laget att säkra sin plats i slutspelet i början av oktober. I fjol blev det en fjärdeplats i slutspelet efter två förluster och 1-9 i målskillnad

Årets F19-säsong i siffror
Matcher: 18
Vinster: 14
Oavgjorda: 1
Förluster: 3
Gjorda mål: 58
Insläppta mål: 20
Poäng: 43
Placering i serien: 1:a i Södra serien

Formen
IF Limhamn Bunkeflo – Kungsbacka DFF 4-2
Linköpings FC – IF Limhamn Bunkeflo 0-0
IF Limhamn Bunkeflo – Kristianstads DFF 9-1
Kopparbergs/Göteborg FC – IF Limhamn Bunkeflo 4-3
IF Limhamn Bunkeflo – IFK Kalmar 7-1

Tre spelare att hålla koll på
Elina Lenir | Mittfältare | 2000
Liten bollskicklig mittfältare som trivs bäst centralt i banan, men som även kan spela på en kant. I år gjorde hon sex inhopp i Allsvenskan. Har även tolv landskamper på sitt konto.

Julia Welin | Mittfältare | 2000
En väldigt teknisk och bollbegåvad mittfältare som har erfarenhet från futsal. I år blev det nio matcher varav en från start och två mål i Allsvenskan. Dessutom 13 landskamper i sitt namn.

Beatrice Persson | Mittfältare | 2000
En frejdig ytter med härlig teknik. Kan även spela som anfallare då och då. Har nio landskamper på sitt konto och debuterade i år i Allsvenskan. Totalt blev det tre matcher varav en från start.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

FC ROSENGÅRD
FC Rosengård blev det fjärde och sista laget som tog sig till slutspelet. Efter att ha legat stabilt på en andraplats knappade övriga lag in i slutet av seriespelet. Göteborg gick om och hade slutspelsplatsen inför Rosengårds sista match mot Asarums IF. Vinst var ett måste för skånskorna. Rosengård vann med 1-0 och gör nu upp om SM-medaljerna.

Årets F19-säsong i siffror
Matcher: 18
Vinster: 12
Oavgjorda: 0
Förluster: 6
Gjorda mål: 48
Insläppta mål: 27
Poäng: 36
Placering i serien: 2:a i Södra serien

Formen
FC Rosengård – KIF Örebro DFF 4-0
IF Limhamn Bunkeflo – FC Rosengård 5-3
Växjö DFF – FC Rosengård 3-2
Kungsbacka DFF – FC Rosengård 0-3
FC Rosengård – Asarums IF 1-0

Tre spelare att hålla koll på
Linnea Svensson | Back | 1999
En stenhård mittback med hela 36 landskamper på meritlistan. Debuterade i Allsvenskan i fjol, i år gjorde hon ytterligare tre matcher i högsta ligan.

Nellie Lilja | Mittfältare | 1999
Kanske den mest namnkunniga spelaren sett till erfarenhet. I år gjorde hon 18 matcher i Allsvenskan, säsongen innan var hon ordinarie i Limhamn Bunkeflo. Dessförinnan hade hon tre hela säsonger i Elitettan för klubben. Har sex U23-landskamper och var uttagen till U20-VM 2016. Så sent som i går torsdag spelade hon i Champions League.

Hanna Bennison | Mittfältare | 2002
En väldigt spelskicklig central mittfältare med ett vasst skott. Given i F02-landslaget som också EM-kvalade förra månaden. Trots att hon bara är 16 år har hon redan debuterat i Allsvenskan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Helgens slutspelsschema på Bosön
Semifinaler fredag 2 november
18.15 IF Limhamn Bunkeflo – Umeå IK
20.45 AIK – FC Rosengård

Bronsmatch lördag 3 november
18.15 Förlorare semifinal 1 – Förlorare semifinal 2

Final söndag 4 november
13.45 Vinnare semifinal 1 – Vinnare semifinal 2

Matcherna kan du följa på obosdamallsvenskan.tv samt OBOS Damallsvenskans facebooksida där hela slutspelet sänds gratis.

» Trupperna

Fler nyheter

181104 Limhamn Bunkeflos Emma Paulsson i en duell med Rosengårds Johanna Lindblom under finalen i SM-slutspelet för F19 mellan Rosengård och Limhamn Bunkeflo den 4 november 2018 i Stockholm.
Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

AIK rankas högst i 2019 års Certifiering

I både OBOS Damallsvenskan och Elitettan finns den självklara verksamheten som är direkt kopplad till representationslagen. Utöver detta bedriver nästan… Läs mer

Monica Jusu Bah

F03: Sverige tvåa i UEFA-turnering

Tidigare i veckan var Pia Sundhages F03-landslag nere i Slovenien och spelade en UEFA-Development-turnering. Efter två segrar och en förlust… Läs mer

Paulina Nystrom

F19: Sverige utslaget ur Elite Round

F00/01-landslaget slutade trea i sin grupp i Elite Round i England. Värdnationen England vann gruppen och är klara för U19-EM… Läs mer

F02 Samling

F17: Sverige utslaget ur Elite Round

Förra veckan spelade det svenska F02-landslaget Elite Round på hemmaplan i Borås. Laget slutade på en tredjeplats i gruppen vilket… Läs mer

G17-Resultat-dag-3-633x356

Åtta F17-lag försvarar Sveriges färger

Åtta svenska F17-lag bjuds varje år in till Gothia Puma Trophy som spelas under Gothia Cup. Där får de möta… Läs mer

Hammarby F17

Så spelas den nya F17-serien

I år spelas det första F17-SM som ersätter F16-SM. Seriesammansättningarna är nu klara och den första matchen spelas 26 mars…. Läs mer

Andrea Simonovic Pajovic från Kopparbergs/Göteborgs FC är en av de uttagna spelarna.

F02: Truppen till Elite Round

Förbundskapten Pär Lagerström har tagit ut en trupp på 20 spelare till F02-landslagets Elite Round som avgörs 23-29 mars. Sverige lottades… Läs mer

Evelyn Ijeh

EM-kvalgrupperna för ungdomslandslagen 2019

I år är det totalt sex olika ungdomslandslag som kommer att EM-kvala. Först ut är F00-, F02- och P02-landslagen som… Läs mer

Rosa Kafaji 16 9

F02-landslaget tvåa i turnering i Spanien

» Svenska F02-landslaget tvåa i fyrnationsturnering i Spanien » Truppens yngste – Rosa Kafaji från AIK tvåmålsskytt i sin F02-landslagsdebut… Läs mer

Ostergotland Mastare Cup Kommunal 2018

Semifinaler lottade i Cup Kommunal

Samtliga slutspelsgrupper i både Cup Kommunal och Distriktspojkturneringen är nu färdigspelade. Förra veckan lottades semifinalspelet. Varje år spelas Cup Kommunal… Läs mer

F19 2018 Lindblom Fri

Så spelas F19-serierna 2019

Både den norra och den södra serien i F19-serierna säsongen 2019 är nu spikade. Precis som vanligt är det totalt… Läs mer

julkort-tipselit (kopia)

Tipselit önskar God Jul och Gott Nytt År

Yngsta OBOS Damallsvenskan 2018

10 yngsta spelarna i OBOS Damallsvenskan 2018

Det vimlar av unga lovande talanger i OBOS Damallsvenskan. Under året har massvis med unga spelare fått chansen. Nedan listas… Läs mer

Skärmavbild 2017-11-05 kl. 17.07.45

Miljoner till ungdomsfotbollen från Svenska Spel

Svenska Spel delar för sjätte året i rad som Svenska Spel via Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten… Läs mer

F19 2018 LB07 Hattarna

F19: Bildspel från söndagens SM-final

Här kommer ett bildspel från söndagens F19-final där IF Limhamn Bunkeflo besegrade FC Rosengård och kan titulera sig svenska mästare… Läs mer

F19 Limhamn Bunkeflo 2018

F19: IF Limhamn Bunkeflo svenska mästare

IF Limhamn Bunkeflo vann den helskånska F19-finalen mot FC Rosengård. Julia Welin blev stor matchvinnare med sina två mål i… Läs mer

Infor F19 Finalen 2018

F19: Skånederby i dagens final

IF Limhamn Bunkeflo – FC Rosengård. Det blir ett häftigt Skånederby som avgör vart årets F19 SM-guldet hamnar. Avspark sker… Läs mer

F19 Final 2018

F19: Dramatiska semifinaler ger helskånsk final

Efter två dramatiska och målrika semifinaler väntar nu en helskånsk final. Detta då först IF Limhamn Bunkeflo slog Umeå IK… Läs mer

F19 Slutspel Trupper

F19-slutspelet: Här är trupperna

I dag fredag inleds F19-slutspelet på Bosön. Här är lagens trupper. Hela slutspelet sänds gratis på obosdamallsvenskan.tv samt OBOS Damallsvenskans facebooksida. AIK Vendela Persbeck |… Läs mer

F19 Slutspel

F19: Slutspelsdags – Här är lagen som gör upp

I dag fredag inleds F19-slutspelet med två semifinaler. AIK, Umeå IK, IF Limhamn Bunkeflo och FC Rosengård gör upp om SM-guldet… Läs mer